Ад във Франция след два тежки инцидента, помрачили Великден. Най-малко десет души загинаха

...
Ад във Франция след два тежки инцидента, помрачили Великден. Най-малко десет души загинаха
Коментари Харесай

Ад във Франция! Трагедии помрачиха Великден

Ад във Франция след два тежки случая, помрачили Великден. Най-малко 10 души починаха в резултат на детонация и рухнали здания в Марсилия и огромна лавина в Алпите. Все още се търсят изчезнали и броят на жертвите може да се усили, осведоми Нова.

Засега не е известно какво е срутило двете здания в Марсилия. Имало е гърмеж, само че още не е оповестено публично какво го е провокирало. Загиналите там са четирима, само че съвсем несъмнено е, че броят ще се усили, тъй като част от изчезналите евентуално са под руините. В Алпите пък откриха шесто тяло на умрял в лавината. Там към този момент не търсят оживели.
-->
Двете здания в Марсилия рухнаха в неделя. Мощна детонация ги унищожи и тежко повреди прилежащо здание. Смята се, че още има хора под руините, макар че очакванията да намерят оживели са минимални. Застрашени са и прилежащите две здания на към този момент срутилите се. 

„ Възможно най-бързо формирахме екип с тежка техника. Включва над 100 души. Участват експерти от Марсилия и целия департамент ”, изясни пожарникар.

Повече от 40 здания към мястото на случая бяха евакуирани - общо над 200 души. Те прекараха нощта в хотели и други места за краткотрайно настаняване.

„ Трябва да отстраним част от отломките, с цел да можем да достигнем възможните оживели. Затруднени сме да работим по естествения метод, тъй като може да заплашим хората под руините ”, разяснява вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен.

Докато разчистваха постройките в Марсилия, югозападно от Мон Блан, падна огромна лавина. Тя затрупа туристи в един от известните курорти в Алпите. Загинаха шестима. Властите не оповестиха самоличността им, само че локални медии пишат, че са били двама локални планински водачи и четирима техни клиенти. По-рано през днешния ден избавителната интервенция публично беше прекъсната, като се счита, че няма други изчезнали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР